El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat ―després de la reunió del comitè de seguiment de la situació a Catalunya presidida per Pedro Sánchez― que “es detindrà a tothom que tingui conductes delictives”, amb referència als aldarulls que s’han anat produint a la ciutat les darreres nits. Marlaska ha conclòs: “No hi haurà impunitat”.

Aquest dimecres es van produir 46 detencions a Catalunya i des de dilluns ja sumen 97 en total, ha informat. Quatre d’ells han ingressat en presó provisional i se’ls acusa de desordres, atemptat i lesions lleus.

El ministre considera que a Catalunya hi ha episodis de “gran violència” perpetrats per “grups minoritaris perfectament coordinats”. Alhora ha volgut destacar que hi ha “manifestacions pacífiques i molt nombroses”. També ha dit que el dany que s’està fent “no només és material, sinó també reputacional de la imatge internacional de Catalunya”. El cap d’Interior alerta que “els catalans se senten desorientats” i que “treballa per protegir-los i garantir el seu benestar”.

Sobre la intervenció que ha fet el president Quim Torra al Parlament pel que fa a “exercir l’autodeterminació” i “validar la independència” aquesta legislatura com a resposta a la sentència de l’1-O, li ha recordat que “dins la llei hi cap tot” però li ha advertit que ja sap què hi ha fora de la llei.

Demana que Torra faci una condemna “expressa” dels aldarulls

Grande-Marlaska ha demanat a Torra que condemni de forma expressa la violència als carrers de Catalunya. Li ha dit “que tingui un record pels agents que protegeixen aquests dies a la ciutadania” i que hauria de mostrar “el compromís i la solidaritat amb els agents de l’autoritat”. El ministre ha assegurat que el Govern actuarà amb “fermesa, ponderació i necessitat”.

Sobre l’operatiu conjunt dels Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil ha assegurat que seguirà en els propers dies.