Després que ahir es precintés l'edifici, només alguns curiosos s'han aturat aquest matí a donar-hi un cop d'ull. Dels precintes, ni rastre. Tot i l'avís des de l'Ajuntament, el col·lectiu de Can Vies alerta que no es faran enrere i seguiran treballant en la reconstrucció del centre social. El consistori ho interpreta com una mostra de pressió en moments de precampanya. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Com a Ajuntament, seguirem amb el diàleg per arribar..." Ahir al vespre un centenar de manifestants es van concentrar a la plaça de Sants en contra del precintament i per defensar que les obres al centre continuïn. PAU GUERRA, portaveu de Can Vies "En el procés de reconstrucció l'Ajuntament ha estat pressionant a través de la Guàrdia Urbana els proveïdors que treballaven amb nosaltres. Com, per exemple, l'episodi que es va produir quan fins i tot van arribar a segrestar una cuba de ciment que venia cap a Can Vies per fer unes obres que finalment hem fet sense aquest servei. L'Ajuntament no ha parat de posar bastons a les rodes per aturar el procés de reconstruir Can Vies." El precintament s'ha produït 9 mesos després del desallotjament i enderroc de Can Vies. Al desembre el districte ja va notificar als activistes que les obres havien de paralitzar-se de manera immediata.

En declaracions a Barcelona FM, Martí ha reconegut que l’Ajuntament té un problema real d’interlocució amb el col·lectiu de Can Vies. Tot i que s’han establert contactes amb els representants i a través de mitjancers, el regidor de Sants-Montjuïc creu que la solució és difícil “amb gent que no reconeix l’autoritat de l’Ajuntament, la Guàrdia Urbana ni del regidor”. Martí no creu que es puguin repetir els incidents com els del mes de maig i juny passats al districte i manté l’oferta a reprendre el diàleg.

Immobilisme i pressió a les municipals

L’horitzó electoral que s’obre amb les municipals dificulta, segons Martí, el el diàleg amb Can Vies. Ha assenyalat “el nucli dur que dirigeix Can Vies” com els responsables de no voler tancar l’acord.  “Tenen la ferma voluntat d’incrementar pressió i la provocació a mesura que s’acosten les municipals i això no facilitarà que la resolució del conflicte sigui a curt termini”, ha constatat. Martí creu que si hi ha immobilisme d’aquest col·lectiu, és difícil que es resolgui en aquest mandat.

Sobre la pretensió del col·lectiu de reprendre les obres a Can Vies, el regidor ha dit que són il·legals perquè no disposen de llicència municipal ni de projecte validat per un professional. “Hi ha un perill real que algú prengui mal a l’interior”, ha explicat. Martí ha dit que l’Ajuntament no deixarà d’actuar “amb les eines que té a la mà” per preservar un espai de titularitat municipal. “En cap cas no podem permetre que es tornin a engegar les obres”.

Aquest dijous més d’un centenar de persones han marxat pels carrers de Sants en contra del precintament de Can Vies i per defensar que les obres al centre social autogestionat continuïn.