L'incendi d'ahir no va ser el primer, expliquen els veïns. Ja havien alertat que en aquest espai mig derruït hi viven dues o tres persones en condicions precàries i que acumulaven ferralla. "L'últim incendi a part del d'ahir va ser fa uns 6 mesos, una mica abans de l'estiu. A dins, a la part del darrere, viuen i com que hi cuinen en seguida s'encén si fan algo." Els veïns ja ho havien comunciat als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament. De fet, a principis de desembre, l'Administració ja va intentar desallotjar l'espai i enderrocar-lo. "I quan va venir l'Ajuntament per fer-los fora aquesta gent els va presentar un recurs conforme estaven vivint aquí i no els podien fer fora." Segons el consistori, la intenció era netejar-lo. Però les persones que hi vivien els requerien una ordre judicial per fer-ho. L'Ajuntament va iniciar el procés d'inhabilitació de l'espai per ruïna. I mentre es feia el tràmit es va produir l'incendi. Es tracta d'un lloc abandonat perquè l'empresa propietaria va fer fallida. D'aquí a uns dies el consistori procedirà a enderrocar-lo.

Els veïns propers al lloc de l’incendi asseguren que en el mateix lloc ja s’havien produït dos focs més, tot i que aquest últim va ser el més important. A més, ja havien parlat amb els Mossos d’Esquadra i l’Ajuntament per explicar-los que hi vivia gent en condicions precàries i acumulant ferralla.

L’Ajuntament tenia la intenció d’enderrocar el que queda de l’edifici i netejar la zona. Ho van intentar a principis de desembre, però ho van haver d’aturar perquè les persones que ocupaven l’espai els van demanar una ordre judicial. En aquest punt, el consistori va iniciar els tràmits per declarar l’espai en estat de ruïna i, després, enderrocar-lo. I va ser amb els tràmits en marxa, quan es va produir l’incendi. Després del foc, l’Ajuntament ja ha explicat que els propers dies procedirà a enderrocar el que queda del magatzem.

L’espai cremat era propietat d’una empresa que va fer fallida i, segons els veïns, feia bastant temps que estava abandonat. Actualment està precintat pels Mossos d’Esquadra.