RUBÉN MOLINA, portaveu de Can Vies "En el procés de reconstrucció l'Ajuntament ha estat pressionant a través de la Guàrdia Urbana els proveïdors que treballaven amb nosaltres. Com, per exemple, l'episodi que es va produir quan fins i tot van arribar a segrestar una cuba de ciment que venia cap a Can Vies per fer unes obres que finalment hem fet sense aquest servei. L'Ajuntament no ha parat de posar bastons a les rodes per aturar el procés de reconstruir Can Vies."

El precinte impedeix l’ús de l’edifici i hi prohibeix l’entrada, en aquest cas, també “per qüestions de seguretat”. Però la cinta i els adhesius que barraven l’entrada han durat pocs minuts a la porta de l’immoble, que segueix okupat pels que volen reconstruir-lo. Segons fonts del consistori, si la prohibició d’entrar s’incompleix, es valorarà la situació i les accions a emprendre “en funció del marc legal”. L’Ajuntament explica que s’ha intentat parlar diverses vegades amb els membres de Can Vies i se’ls ha ofert la possibilitat de tramitar una llicència d’obres, però no n’han rebut cap resposta.

L’ordre de suspensió de les obres s’ha dut a terme a les 18.15 h en presència de l’advocat de l’Ajuntament, un tècnic del consistori i dos agents de la Guàrdia Urbana. L’expedient administratiu obert pel consistori es va resoldre el 22 de desembre i ara seguirà el seu curs.

Resposta immediata

Les imatges del precintament s’han estès ràpidament per la xarxa i, poc després, els tuitaires també han reaccionat amb les etiquetes #canviesnoesprecinta i #SomCanVies.

A les 20 h, un centenar de persones s’han concentrat a la plaça de Sants en contra del precintament d’avui i per defensar que les obres al centre social autogestionat continuïn.

Des de la plaça, han baixat pel carrer de Sants fins arribar a la seu del districte de Sants-Montjuïc, que han precintat simbòlicament.

La marxa ha tornat després cap a Can Vies, on s’ha dissolt sense incidents a les 21.20 h. Els manifestants s’han convocat per seguir treballant en la reconstrucció de l’edifici dissabte vinent i per donar suport a la Ciutat de la Justícia a tots els encausats pels aldarulls del maig de l’any passat.

Del desallotjament al precintament

El precintament es produeix nou mesos després del desallotjament i enderroc de Can Vies. De fet, el darrer mes de desembre, el districte ja va notificar als activistes que les obres s’havien “de paralitzar de manera automàtica i immediata”, i ho va repetir poc després al plenari el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí.

El primer pas per a la reconstrucció de l’edifici es va fer al maig, amb un acte simbòlic i multitudinari al barri de Sants. Mesos després del projecte de reforma, Can Vies va recaptar 90.000 euros mitjançant el micromecenatge per tirar endavant les obres, sempre sense llicència.