L’home de 39 anys i de nacionalitat espanyola té fins a 14 antecedents policials per fets similars. El 10 de febrer la policia va detenir l’home en un alberg on passava la nit, arran d’una investigació conjunta per les unitats d’investigació de Sant Martí, Gràcia, Sants-Montjuïc, Eixample, Sant Andreu i Horta-Guinardó. Se’l relaciona amb 26 fets delictius comesos en aquestes districtes de la ciutat des de principis de febrer fins al dia de la detenció.

Intimidava amb una xeringa

Els investigadors van conèixer els fets de tres robatoris violents en el districte de Sant Martí que es van produir amb molts pocs dies de diferència i amb el mateix “modus operandi”. Després van comprovar que l’home havia actuat de la mateixa manera en altres districtes de la ciutat. Preferiblement buscava dones que es trobessin soles i les amenaçava amb una xeringa. En dos dels casos les va robar quan les dones entraven dins del caixer automàtic i les va obligar a treure els diners i després se’ls va endur. També se li atribueix un robatori en un establiment comercial, intimidant amb la xeringa, i se’n va endur la recaptació.

També se li atribueixen cinc atracaments en locals comercials de l’Eixample i Sants-Montjuïc, un atracament a la via pública i set robatoris per estrebades de joies a portals de diverses finques de la ciutat. A més, se’l relaciona amb diverses faltes d’estafa perquè va treure diners fins a 11 ocasions de targetes de crèdit robades.