La lactància materna té molts avantatges, tant per mares com els seus nadons. Per explicar-les i ajudar-se entre elles a resoldre els dubtes que sorgeixen amb la maternitat, existeixen tot tipus de grups. Avui, un d’ells s’ha reunit per celebrar la Setmana de la Lactància Materna abans de marxar de vacances.

Entre les seves prioritats, no tan sols hi ha defensar l’alletament matern i fer créixer el tant per cent de mares que hi opten sinó també augmentar les xarxes de suport per a les mares, una reivindicació que aquest any es farà globalment. Les activistes de la lactància materna han aprofitat un any més l’esdeveniment per demanar una ampliació de la baixa maternal, ja que consideren que amb quatre mesos no és suficient.

Campanya per l’alletament

A Catalunya, aconseguir que cada cop més famílies alimentin els seus bebès amb llet materna és una de les prioritats per a la Generalitat. Aquest aliment es considera el millor per protegir a mare i fill d’infeccions i malalties, alhora que permet establir un vincle molt més fort entre ells. Però també té al seu favor que ajuda a una recuperació més ràpida de la mare, especialment del seu físic.

Les xifres diuen que els catalans, de moment, van camí de seguir amb les recomanacions de les autoritats sanitàries: un 80% de les mares alleta els fills en néixer. Ara bé, als sis mesos, només hi continua un 45%. S’espera, això sí, que les xifres augmentin abans de 2015. Aquest és l’any en què s’han d’aconseguir els Objectius del Mil·leni entre els quals hi ha el d’alimentar tots els nadons amb lactància materna, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i Unicef.