JOSEP BERENGUER, tresorer de l'Associació de Veïns i Veïnes del barri de Porta "Tot ho lliguem de cara a, una mica, ajudar que hi hagi un hort, que sigui una cosa més de cara als veïns, de cara als col·legis i això. Però també perquè ens ajudin QUE no ens tanquin el barri fent més construccions, que ja n'hi ha prou."

El solar de Piferrer no vol convertir-se en un hort urbà més, sinó que la seva prioritat és tenir un impacte positiu per a tot el barri. Una de les prioritats importants que avui ja han començat a fer realitat és crear un vincle més estret entre els veïns, i sobretot, els joves. També vol oferir un espai a les entitats que treballen amb persones amb discapacitats on puguin desenvolupar tasques d’inserció social. Objectius que han permès sumar a la iniciativa de l’Associació de Veïns altres entitats com Transforma Porta i el Casal de Joves, així com diverses organitzacions que han aprofitat el dia per informar sobre els seus projectes i accions.

A la una del migdia, després de mesos de feina de l’Associació de Veïns, s’ha obert finalment el terreny. Un pas més a prop d’arribar a l’objectiu que s’han proposat. Ha estat un dels punts àlgids del dia, després de tot un matí d’intensa activitat a la plaça de Sóller.

Els qui s’hi han acostat, aquest matí també han pogut reflexionar sobre els models d’alimentació i de l’agricultura actual. En xerrades que han anat des de les 11 fins la 1 del migdia, s’han tractat diversos temes relacionats amb l’agricultura sostenible i ecològica. I per acabar-ho d’arrodonir, paradetes de menjar saludable amb opcions vegetarianes i veganes han estat presents entre les opcions dels veïns que s’hi han apropat.

Aquesta tarda, l’activitat continua. Els veïns el barri de Porta han organitzat una tarda de circ, a càrrec de l’Ateneu Popular 9 Barris. També hi haurà música, i a partir de les 8 del vespre fins a les 2, es donarà el tret de sortida a la Nit jove, amb concerts per a tots els gustos musicals.