Els agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra van encerclar l’oficina bancària del número 125 del carrer del Comte d’Urgell cap a la mitjanit. Els activistes de la PAH els esperaven des de la tarda, perquè sabien que el Banc Popular havia denunciat l’ocupació de l’oficina. Havien decidit resistir-s’hi de manera pacífica, restant asseguts mentre els agents els treien un a un de l’oficina.

L’assemblea de la tarda es va reunir a les fosques, perquè després de tot el dia amb l’oficina ocupada el Banc Popular va tallar-ne el subministrament elèctric.

Al vespre, els activistes de la PAH que ocupaven l’oficina del Banc Popular van rebre el suport de la manifestació per la dimissió de Mariano Rajoy, que va passar pel davant camí de la seu del PP barceloní.

El desallotjament es va produir sense incidents: els Mossos d’Esquadra no van detenir ningú, però sí que van identificar les 120 persones que treien del banc. A fora, mig centenar d’activistes més mostraven la seva solidaritat amb els desallotjats cridant consignes contra els bancs i la policia. El desallotjament va acabar a quarts de tres de la matinada, amb la promesa de la PAH que tornaran a actuar una i altra vegada fins que el Banc Popular s’avingui a negociar la dació en pagament per a en José Antonio, afectat per una hipoteca multidivisa que ara l’obligaria a pagar 2.200 euros al mes, tot i que fa un any que es va quedar sense feina.

Aquesta és la tercera oficina del Banc Popular que ocupa la PAH per aquest cas. La primera va ser la del número 17 del passeig de Gràcia, el 10 de maig, que també va acabar amb un desallotjament de matinada. Els activistes de la PAH es van estar manifestant després durant una setmana a les portes d’aquesta sucursal. El passat 10 de juliol, un centenar d’activistes de la PAH van aconseguir instal·lar-se durant més de 12 hores al Banc Popular del número 128 de la Rambla, però també van ser desallotjats de matinada. Llavors ja van dir que tornarien a actuar fins aconseguir la dació en pagament per a en José Antonio i avui, després d’ocupar durant un dia el Banc Popular del carrer d’Urgell, han tornat a comprometre-s’hi.