Des del primer moment tant les prostitutes com els col·lectius que els donen suport es van oposar a la nova ordenança. Amb l'experiència d'un any de convivència, s'hi reafirmen encara més. Àmbit Prevenció, entitat que ha atès en aquest temps més de 1.500 dones, denuncia que les treballadores sexuals se senten assetjades per la policia i que la nova norma les condemna a la clandestinitat. MERCÈ MEROÑO, presidenta de la fundació Àmbit Prevenció "Independentment de la voluntat de la dona, s'ha decidit eradicar la prostitució del barri i aquest objectiu no s'ha aconseguit. És a dir, el que estem dient és que no han marxat i no han marxat perquè tampoc no poden marxar. Les que s'han amagat o les que no estan tant visibles són les que d'alguna manera encara estan en situacions millors. La gent que necessita contactar al carrer o estar al carrer és perquè no té una altra manera de guanyar-se la vida. I el que sap greu de tot això és que s'està anul·lant la voluntat de les dones, s'està anul·lant la seva capacitat de negociar." El carrer d'en Robador i els voltants és un dels punts on tradicionalment s'exerceix la prostitució. Arran de l'enduriment de la normativa alguns veïns diuen que la situació ha canviat una mica i que ara són menys les dones que hi ha al carrer. Veïna:"Parece que hay un poquito menos, se ven menos, antes había más.2 Tot i que el Pla d'usos de Ciutat Vella prohibeix obrir establiments on es pugui exercir la prostitució, diverses veus alerten que la pressió al carrer ha fet que proliferin locals encoberts. Per exemple, la de la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, ja va denunciar al gener l'aparició de més locals sense llicència i, per tant, també sense control.

La modificació de l’ordenança municipal, que es va posar en marxa fa un any, endureix la prohibició de la prostitució al carrer però no ha aconsegueix eradicar l’activitat. La mesura aplica a qui ofereix serveis sexuals retribuïts al carrer una sanció lleu d’entre 100 i 300 euros. Per a les persones que sol·liciten, demanen o negocien aquests serveis la multa oscil·la entre 1.000 i 1.200 euros, mentre que mantenir relacions sexual retribuïdes al carrer pot comportar sancions d’entre 1.500 i 3.000 euros.

Les prostitutes i entitats que treballen amb elles al districte de Ciutat Vella, sempre s’han oposat a la persecució de la prostitució al carrer ja que diuen que d’aquesta manera l’únic que s’aconsegueix és afavorir la prostitució clandestina en pisos i en locals encoberts. En aquesta mateixa línia, la síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, denuncia que la normativa sobre prostitució no és eficaç per posar fi als problemes que generen els prostíbuls del Raval i la prostitució al carrer. Segons un informe del districte, al mes de gener a Ciutat Vella, hi havia més de 40 cases de cites encobertes.