ESTHER SANCHO, Directora general de Curasana "Quan una persona està estesa a terra i no té consciència, si li fas qualsevol pregunta no respon, no té cap resposta física i, a més a més, no respira, vol dir que no se li mou el pit, no surt aire pel nas ni per la boca i se li nota pel color de la pell, aquesta persona necessita immediatament la reanimació i un desfibril·lador".

Tot i que els desfibril·ladors anuncien acústicament els passos a seguir, cal conèixer les tècniques bàsiques per fer la maniobra cardiovascular correctament i saber en quin moment és més necessari començar el procés. S’ha de posar una mà sobre l’altra a l’altura del pit, encreuar els dits i fer 120 compressions en un minut.

La directora general de l’empresa, Esther Sancho, ha explicat que “a l’estat espanyol moren 30.000 persones a l’any per una parada cardíaca i el 90% ho fa fora de l’entorn hospitalari”. El 70% d’aquestes morts es podrien evitar si es fes una reanimació cardiopulmonar i s’utilitzés un desfibril·lador i, per això, el consell més repetit és “trucar al 112 quan veiem que algú no respira”.