Ha estat la primera reunió oficial de tots els organismes competents per establir una estratègia comuna que planti cara a les "boat parties". L'Ajuntament ha impulsat aquesta trobada, en què han assistit representants de Capitania Marítima, Port Olímpic, Guàrdia Civil, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra. JOAQUIM FORN, tinent d'alcalde de Seguretat i Règim Interior "Volem que hi hagi coordinació i que de seguida que succeixi puguem tenir informació via el Port, via Capitania, i amb la direcció general de transports de la Generalitat, i a partir d'aquí actuar amb tota la rapidesa. L'important sempre és que això no creixi." Per això l'Ajuntament fa dies que manté converses amb els armadors dels vaixells. Ells no organitzen directament les festes, però sí que decideixen si el vaixell surt a mar. Si els armadors no desisteixen, la Generalitat els pot prohibir l'amarrament al moll. Això, sumat a tots els controls que segueix fent des de terra la Guàrdia Urbana, i a alta mar, la Guàrdia Civil. La intenció és posar totes les traves per impedir que se celebrin aquestes festes i actuar amb contundència en cas que es repeteixin. "No compartim que aquest tipus d'activitat es faci a la ciutat. Creiem que la gent pot gaudir del mar d'una manera molt diferent a la del turisme de borratxera que no ha de tenir lloc a la nostra ciutat." Dels tres operadors que ofereixen les festes només un ha comunicat formalment a l'Ajuntament que deixarà de fer-les. Però avui a la reunió, Capitania ha informat que els altres dos operadors també tenen intenció de fer-ho.

A principis de juliol, restauradors, hotelers i la patronal de l’oci nocturn van demanar actuacions contundents sobre aquestes festes per no perjudicar la imatge de la ciutat. Dues setmanes després ha arribat la resposta. El tinent d’alcalde de Seguretat i Règim Interior, Joaquim Forn, ha afirmat que es “pot gaudir del mar d’una manera molt diferent a la del turisme de borratxera” i ha afirmat que no comparteix “que aquest tipus d’activitat es faci a la ciutat”.

Els tres operadors han comunicat la decisió de reconvertir les festes en la primera reunió conjunta entre les empreses i l’Ajuntament, juntament amb representants de Capitania Marítima, Port Olímpic, Guàrdia Civil, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Tot i que només hi ha un operador que ha confirmat formalment la decisió, els altres dos han comunicat la intenció de no organitzar més festes. El govern municipal ja ha advertit que si no s’acaben s’actuarà amb contundència i prohibirà l’amarrament al moll si els vaixells surten a la mar.