Les reserves de sang estan a nivells més baixos de l’habitual perquè durant les vacances de Nadal les donacions sempre baixen (ho han fet un 25 %), un fet al qual se suma l’epidèmia de grip,  -que afecta perquè els malalts  no poden donar sang durant unes setmanes- , i que ha comportat un 15 % de la davallada. Per això és especialment important, segons el Banc de Sang,  la Marató de Donats de Sang de Catalunya, campanya que ha engegat aquest divendres i que fins al dia 19 de gener mirarà de fer pujar les reserves.

El tret de sortida s’ha fet al Centre de Cultura Contemporània,  on es pot donar sang divendres i dissabte. En la primera jornada han donat sang 1.205 persones quan l’any passat ho van fer unes 1.900. També tots els dies fins al 19 de gener als hospitals de la ciutat amb banc de sang propi (Sant Pau, Vall d’Hebron i el Clínic). La tasca d’informació dels diferents punts on es poden fer donacions la faran membres de la Creu Roja.

L’eix de la marató és “La superexperiència de donar sang. Molt més del que dones”, lema amb què el Banc de Sang vol posar de manifest els valors associats a la donació, com l’altruisme i la solidaritat. També serà una experiència pionera a tot l’estat el fet que tots els donants rebran un missatges a través de SMS en el moment que s’utilitzi la seva sang. La previsió és que hi hagi 8.000 donacions.