La Lluna, fina i en fase minvant, ha tret el nas per l’horitzó del sud-est pels volts de les quatre de la matinada. Uns minuts més tard ho han fet Mart – en un primer moment- i Júpiter, al seu darrere. El duo planetari -en companyia de la Lluna- han continuat evolucionant, tot guanyant altura respecte a l’horitzó, al llarg de la matinada. La bona visibilitat i l’absència de núvols han fet que aquesta conjunció planetària hagi cridat l’atenció a molta gent, també als habitants de Barcelona.

Júpiter i Mart, però, no han estat els únics planetes visibles a simple vista aquesta matinada. Pels volts de les set del matí s’han pogut veure emergir, també per damunt de l’horitzó marítim , Mercuri i, posteriorment, Saturn. La baixa altura, i el fet que comences a clarejar aviat,  han fet que aquest hagi estat un albirament més difícil d’apreciar a ull nu.

Tal com explica l’astrònom Joan Anton Català dissabte també podrem contemplar els quatre planetes.

Dissabte de matinada tornarem a veure Mart, la Lluna i Júpiter. Mercuri i Saturn s’hi afegiran també més tard, pels volts de les set del matí, pocs minuts abans que comenci a clarejar. Dissabte possiblement encara els podrem contemplar des de Barcelona, malgrat que els mapes  preveuen la presència d’alguns núvols baixos. Diumenge serà més difícil a causa del cel tapat i la pluja.

Compartim, a continuació, algunes de les imatges que ens han fet arribar els nostres seguidors a través de Twitter: