La programació de l’Xcèntric tindrà la projecció durant els mesos de gener i febrer de “pel·lícules molt experimentals, d’art i assaig i també alguns documentals”, segons ha destacat la seva directora, Carolina López. S’hi podran veure treballs dels documentalistes Peter Nestler, David Perlov o el col·lectiu japonès Ogawa Productions. També hi haurà un espai per cineastes experimentals com Leslie Thornton, Michele Fleming, Pat O’Neill, Stan Brakhage o David Gatten.

Després de la inauguració l’Xcèntric, es reprendrà el diumenge 14 de gener amb el film de Leslie Thornton ‘Peggy and Fred in Hell: Folding’.  Es tracta d’un assaig sobre l’adquisició del llenguatge i la convergència entre tecnologia i consciència humana al llarg de 17 episodis, dels quals el CCCB projectarà la versió final. El 18 i 21 de gener es projectaran els treballs de Peter Nestler, un dels documentalistes més importants de l’Alemanya de postguerra.

El dijous 25 de gener es farà una sessió dedicada a les pel·lícules de l’artista Michele Fleming, que combina l’observació íntima del món que l’envoltava amb referència a altres pel·lícules i multitud de llibres. El diumenge 28 de gener serà el torn del col·lectiu Ogawa Productions amb la projecció de ‘Nippon’, sobre la vida i llenguatge de l’arròs.

L’Xcèntric continuarà el mes de febrer amb Pat O’Neill,  un dels avantguardistes més influents de Los Angeles, i Anthony Moore, un dels principals referents de l’experimentació musical iniciada als anys 70. El cicle es tancarà amb diversos treball del director Robert Beavers.