La ciutat s’ha llevat ben d’hora aquest diumenge immersa en un ambient festiu per seguir una cursa que ha aconseguit la fita que buscava: rebentar el rècord de 2 h 7 minuts i 30 segons. Aquest diumenge l’atleta de Bahrain Alemu Bekele ha establert un nou rècord de la prova amb un temps de 2 hores 6 minuts i 4 segons en categoria masculina. La guanyadora en categoria femenina també ha superat el rècord de la prova. Kufta Tahir ha creuat la línia de meta amb un temps de 2 hores 24 minuts i 44 segons, i ha superat en 20 segons la millor marca registrada fins ara.
La Marató ha omplert els carrers de Barcelona, no només dels més de 17.000 atletes, sinó també de curiosos que volien seguir la prova. Amb bona part dels carrers tallats, els usuaris han triat el metro per moure’s i poder arribar a diferents punts de la cursa. El suburbà ha registrat més moviment que en un diumenge normal i s’ha omplert de persones equipades amb mapes i tot d’elements per animar els corredors.
Enguany hi han participat atletes de 107 països diferents per recórrer els 42 quilòmetres de la prova, que sota el sol i una temperatura suau han pogut gaudir del nou recorregut d’aquesta cursa, pensat per facilitar les bones marques i establir un nou rècord. Un traçat, que tot i veure’s modificat, no deixarà de passar pels punts més emblemàtics de la ciutat.
Entre les cames dels corredors s’hi poden veure també moltes persones que fan la cursa amb cadira de rodes, acompanyades de voluntaris. Entre aquests projectes destaca la iniciativa Egoísmo positivo, que neix per integrar les persones amb discapacitat al món de l’esport a les curses populars. Per a molts, aquesta ha estat la primera vegada en una marató. És el cas de l’Israel, que ha completat el recorregut en una cadira de rodes “molt fresc i amb ganes de tirar endavant” gràcies al suport de la gent que, assegura, ha estat “espectacular”.
Els fundadors d’Egoismo Positivo, Jesús Oliver i Àlex Parreño, destaquen “la festa” en què s’ha convertit aquesta cursa des que la inclusió n’és un punt principal. Oliver i Parreño han volgut subratllar també la importància de poder tirar endavant aquesta iniciativa perquè, insisteixen, “fa evolucionar la societat”.