protesta contra el rei

El moviment independentista es torna a mobilitzar contra la presència del rei Felip VI a Barcelona. Desenes de persones s’han concentrat aquest dijous al migdia a la plaça d’Espanya, davant de les Torres Venecianes, per protestar contra la participació del monarca a la inauguració de l’Automobile.

protesta contra rei

Un cop allà, els manifestants han tallat el trànsit d’una part de la plaça, impedint l’entrada dels vehicles provinents de l’Hospitalet. Una mica més tard, han fet voltes a la plaça impedint que hi accedís cap cotxe.

Els manifestants han talla el trànsit de la plaça d’Espanya

La protesta l’han convocat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, els CDR, la CUP i Arran. “Catalunya no té rei”, diu el cartell de la convocatòria.

Els convocants consideren una provocació que Felip VI visiti Barcelona el dia abans de l’aniversari de l’1 d’octubre. “Ni és el nostre rei ni és ni serà mai benvingut a Catalunya”, diu la convocatòria de l’ANC.

També Òmnium Cultural fa una crida a participar en la protesta d’aquest migdia. L’entitat va ser la primera a convocar la protesta. “Un dia abans de l’1-O, el Borbó trepitjarà Catalunya i nosaltres li deixarem clar que no és benvingut”, diu en un tuit.

També els CDR s’han sumat a la convocatòria, juntament amb la CUP i criden a la mobilització ciutadana: “Deixem-li clar que no és benvingut”.

La darrera protesta contra la presència de Felip VI a Barcelona va ser el 16 de juny d’aquest 2021, quan el monarca va participar en unes jornades del Cercle d’Economia a l’Hotel W. A l’acte, convocat per l’ANC, es va cremar una foto gegant del rei.