Els accessos als entorns de l’Hotel W estan bloquejats per la visita del rei Felip VI a Barcelona. Així ho han confirmat diversos establiments ubicats a la zona consultats per betevé. De fet, un tram de la platja de Sant Sebastià ha estat desallotjada davant la presència del monarca, just a tocar de l’hotel. A banda de buidar la part del litoral marítim proper a l’Hotel W, els bars i restaurants de la zona estan obligats a servir sopars només si els clients tenen reserva acreditada amb un document escrit, el qual els permetrà passar el control policial.

És el cas del restaurant Tejada Mar, al passeig del Mare Nostrum, ubicat a tocar de l’establiment hoteler. Un responsable ha explicat a betevé que la setmana passada se’ls va comunicar que no podrien obrir en cap cas, però aquest dimarts els van oferir la possibilitat d’obrir si els clients presenten un paper amb la reserva. En aquestes condicions, el restaurants té, ara per ara, dues taules reservades per aquest dimecres a la nit. També ho confirmen des de l’establiment Velissima.

Mossos d'Esquadra a l'Hotel W per Felip VI
Els Mossos d’Esquadra, desplegats ja a la plaça del Mar

L’última visita que Felip VI va fer a Barcelona i de la qual es té coneixement va ser el desembre del 2020 per entregar un premi. Aleshores, va venir a la ciutat per sorpresa, sense comunicar-ho.

Accés permès només a clients i socorristes

La policia catalana impedeix acostar-se a l’hotel W des de primera hora de la tarda. Ara per ara, fins que no hi hagi activitat de sopars a bars i restaurants, els agents només permeten l’accés als clients de l’hotel i també al personal de socorrisme de la platja.

A la presència policial a peu de carrer cal sumar una embarcació de la Guàrdia Civil que hi ha al mar.

Petita embarcació de la Guàrdia Civil a la platja de Sant Sebastià

Protesta per rebutjar la presència del rei

El cap de la monarquia espanyola presidirà aquest dimecres el sopar inaugural de la reunió anual del Cercle d’Economia, que es fa a l’Hotel W. Amb motiu de la seva visita, s’ha organitzat una protesta de rebuig a la plaça del Mar de la Barceloneta, a les 19 h. Assemblea Nacional Catalana ha convocat la mobilització, a la qual s’han sumat altres entitats i moviments com alguns Comitès de Defensa de la República (CDR) o Endavant.

Mossos d’Esquadra ha informat que la policia catalana ha desplegat un dispositiu per garantir la seguretat dels entorns de l’Hotel W, tal com es fa sempre que ve Felip VI a Catalunya. En canvi, la Guàrdia Urbana de Barcelona està col·laborant amb Mossos d’Esquadra i Policia Nacional en qüestions com els talls de trànsit a la zona.