(ACN) La Guàrdia Urbana incrementarà a partir d’aquest divendres un 20 % els efectius al barri del Raval després que s’hagi detectat un augment del consum de drogues al carrer. Es reforçarà el patrullatge per garantir la convivència, la seguretat i el civisme, ja sigui amb agents uniformats o de paisà. L’objectiu és prevenir, dissuadir i corregir conductes de risc augmentant la visibilitat dels agents, i també millorar i augmentar la capacitat d’actuació quan es produeixin fets delictius o comportaments que poden alterar la convivència al barri.

Paral·lelament a l’augment d’efectius, els equips de Policia de Barri seguiran amb la seva tasca d’acompanyament dels diferents referents de les associacions de veïns i comercials del barri.

437 agents i tres edificis policials a Ciutat Vella

Aquest reforç de la presència policial es porta a terme gràcies als 50 agents nous destinats a la Unitat Territorial de Ciutat Vella provinents de l’última promoció de la Guàrdia Urbana. Amb aquestes noves destinacions la comissaria de Ciutat Vella arriba als 437 agents. A més, des del 2021 es van reforçar les unitats operatives nocturnes (UNO) del cos amb l’objectiu de millorar la resposta de servei a la ciutadania dotant de torn de nit propi Ciutat Vella, que fins aleshores el compartia amb Sant Martí.

Aquest territori també sumarà a principis del mes de novembre noves instal·lacions de la Guàrdia Urbana al número 4 del carrer de les Tàpies. Aquest edifici acollirà les noves dependències de la Unitat Territorial de Ciutat Vella, que es traslladarà des de la comissaria actual que el cos té a la Rambla, tot i que l’antiga ubicació no perdrà els usos policials i mantindrà el servei de recollida de denúncies a la ciutadania.

Baixen els fets delictius

Els fets delictius registrats al districte de Ciutat Vella des del gener fins a l’agost d’enguany respecte al mateix període del 2019 han baixat un 21,8 % —28.222 fets—. Segons l’Ajuntament, la resolució dels casos ha augmentat un 7,7 % i les detencions han crescut un 1 %, situant-se en 5.244 persones detingudes en aquest període.

Desmantellats 58 punts de venda de droga des de principis d’any

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra continuaran mantenint la pressió policial en aquells immobles que estiguin relacionats amb el tràfic de substàncies estupefaents. Des de principis d’any han desmantellat 58 punts de venda de droga al districte de Ciutat Vella, majoritàriament al barri del Raval, i estan investigant una desena de punts de venda per recollir el màxim d’indicis delictius, demostrar l’activitat delictiva i dur a terme les intervencions policials amb ordre judicial per a la seva desarticulació.