La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) s’ha manifestat aquest 1 de maig sota el lema “Deixeu de jugar amb els nostres drets”. La reivindicació ha reunit unes 1.000 persones, que s’han concentrat a la plaça de la Universitat a les 12 h i han arribat a la plaça de les Caramelles cap a les 13 h. En el seu manifest han fet palès que, encara 10 anys després de la crisi, “s’han incrementat les desigualtats socials i no s’ha recuperat l’ocupació que hi havia abans”. Aquesta manifestació s’emmarca en una jornada plena de reivindicacions. L’acte més multitudinari l’ha protagonitzat la manifestació convocada per CCOO i la UGT, que ha concentrat unes 5.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

El sindicat també exigeix als dirigents polítics que vagin més enllà de “banderes i simbolisme” i els demana que se centrin en tres pols principals: la recuperació econòmica, la lluita contra el canvi climàtic i la igualtat entre dones i homesEn el seu manifest, titulat Game over, “s’ha acabat el joc”, han reclamat que es pari “d’especular amb els drets i condicions de vida i de treball dels treballadors i treballadores, de jugar amb els aturats i els pensionistes, amb els joves i amb els problemes de tota la societat”.

Els treballadors de Nissan lluiten contra 600 acomiadaments

El Comitè d’Empresa de Nissan i els sindicats SIGEN-USOC s’han concentrat també a la plaça de Sant Jaume per evitar els 600 acomiadaments que té previstos l’empresa. Les persones afectades per aquest ERO són treballadors de les plantes de la Zona Franca i Montcada.