Concentració de protesta contra l’autoproclamació de Juan Guaidó com a president de Veneçuela. Unes 200 persones s’han concentrat a la cruïlla del passeig de Gràcia amb el carrer de Provença, on està situada la delegació de la Unió Europea, coincidint que aquest dijous el Parlament Europeu ha reconegut Guaidó com a “president legítim”.

Segons els manifestants, la ingerència en la política veneçolana perjudica, sobretot, la població. Consideren que el president Nicolás Maduro no està actuant correctament però els seus errors, diuen, no legitimen un cop d’estat. Fins i tot hi ha qui afirma que els interessos dels Estats Units no són polítics sinó que busquen aprofitar-se dels recursos naturals i comparen la situació amb la d’Iraq. Tots els concentrats han coincidit a donar suport a la ciutadania veneçolana, que esperen que defensin les seves institucions.

Tot just fa una setmana que centenars de veneçolans es van manifestar a Barcelona contra Nicolás Maduro. Amb tot, la crisi de poder a Veneçuela ha creat incertesa entre la comunitat barcelonina procedent d’aquest país.