Protesta bombers a Interior

Desenes de Bombers de la Generalitat es manifesten des de primera hora del matí per protestar per “falta de resposta” del govern, diuen els sindicats, a les seves reivindicacions laborals. Denuncien que falten més d’una quarantena d’efectius i material i alerten que això afecta a la seguretat de la ciutadania. També reclamen que es faci efectiu el pla estratègic 2017-2022. A través de Twitter, han piulat que hi ha més d’una vintena de parcs de Bombers sota mínims i alguns tancats.

Han començat la protesta a la confluència de l’avinguda Diagonal amb rambla de Catalunya, per on han baixat fins a la seu del departament d’Economia. Allà s’han posat els cascs i la jaqueta d’uniforme i han llançat alguns petards. La intenció era que algun representat els rebés però han trobat la seu blindada per Mossos i han decidit anar fins al departament d’Interior, al passeig de Sant Joan. Allà, s’han concentrat a les portes a l’espera que els rebés el conseller d’Interior, Miquel Buch.

L’objectiu és acabar la protesta al Parlament, on a partir de les tres de la tarda Buch compareixerà a petició pròpia a la Comissió d’Interior per informar sobre la situació del Cos de Bombers de la Generalitat.

No és la primera vegada que es manifesten per reclamar personal. Ho van fer davant del Parlament aquest desembre i també al novembre.