tsunami democratic iberdrola

(ACN) Tercer dia consecutiu d’accions de Tsunami Democràtic prèvies a la resposta de les sentències de l’1-O. Dimecres i dijous van ocupar seus de CaixaBank i aquest divendres una trentena d’activistes han ocupat una oficina d’Iberdrola del carrer de Mallorca de Barcelona per denunciar que l’empresa “finança la repressió”. A partir de les 10.20 h, una desena de persones han entrat a la botiga d’atenció al client, que de mica en mica s’ha anat omplint de més gent amb cartells que advertien: “Aquesta empresa finança la repressió”. De forma pacífica i silenciosa, els activistes s’han assegut a terra, i s’han sumat a la vaga mundial pel clima d’aquest divendres.

L’acció ha acabat una hora després que entressin els primers activistes a l’oficina. A les 11.20 h han arribat dos agents dels Mossos d’Esquadra, que han parlat amb una de les noies concentrades i amb un treballador de l’empresa. Un minut després, els activistes ja havien marxat. Els Mossos n’han identificat un. També han intentat identificar la premsa, que s’hi ha negat.

En un comunicat, el Tsunami ha remarcat que l’Ibex-35 forma part de la “repressió”, i que per això la resposta a la sentència “també serà per ells”. “Ho fem avui, dia 27 de setembre, i a la seu d’Iberdrola, per sumar-nos a la vaga mundial pel clima convocada a causa de la situació d’emergència climàtica que viu el planeta”.

Denuncien que Iberdrola no cuida el medi ambient

Tal com argumenta la plataforma, Iberdrola no només “ha finançat la repressió” sinó que a més és una de les “empreses més actives en la destrucció” del medi ambient i del territori. El missatge que transmet el Tsunami és molt clar: “No tenim por. I per aquest motiu els tornem a recordar: Vosaltres sou a dalt, nosaltres som arreu”.