Policia Nacional gasos lacrimogens

(ACN) La Policia Nacional ha confirmat a l’agència de notícies ACN que va utilitzar gasos lacrimògens en una ocasió durant els aldarulls d’aquest dimecres a la nit a Barcelona. En primera instància, però, el cos no va admetre haver-los usat. Segons fonts del cos, aquesta tècnica es fa servir de manera dissuasiva en moments d’aldarulls molt violents com, consideren, va ser el cas.

Es van utilitzar durant un dels moments més complicats dels disturbis a l’entorn del carrer de Roger de Flor, quan alguns dels protagonistes dels actes vandàlics van llançar objectes pirotècnics contra l’helicòpter policial. Les mateixes fonts han explicat que, com en el cas de les pilotes de goma, l’ús d’aquest gas té un protocol. Primer s’avisa que s’utilitzarà i, si és el cas, es demana autorització al comandament policial al càrrec del dispositiu.

Per la seva banda, el Ministeri de l’Interior ha explicat que en el cas de l’actuació policial “es van utilitzar els mitjans que el dispositiu considera oportuns en cada moment en funció de les circumstàncies concretes”, sense especificar si entre aquests mitjans hi ha els gasos lacrimògens o no. En tot cas, sí que han puntualitzat que aquests mitjans considerats oportuns “es van utilitzar i s’utilitzaran”.