Després de la inhabilitació de Quim Torra amb la sentència del Tribunal Suprem, Òmnium Cultural i l’ANC han convocat mobilitzacions davant dels ajuntaments aquest mateix dilluns a la tarda. Tot i que a primera hora de la tarda ja s’hi han desplaçat alguns manifestants, ha estat a partir de les 19 h quan la plaça ha començat a omplir-se de centenars de ciutadans que han volgut mostrar el seu rebuig a la sentència. També s’han desplegat algunes pancartes a la plaça, tant a peu de carrer com des de dalt d’un dels edificis. Entre els manifestants també s’han pogut veure alguns diputats.

Durant la protesta, Quim Torra ha sortit del Palau de la Generalitat acompanyat de diversos consellers sostenint la pancarta que Torra va penjar del balcó de la Generalitat i que va provocar la denúncia que li ha acabat comportant la inhabilitació. Els manifestants l’han rebut amb aplaudiments i amb crits de “President, president!”, “Contra la sentència, desobediència” i “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”.

Les entitats que havien convocat la manifestació, Òmnium Cultural i l’ANC, en acabar la concentració han demanat unitat als partits independentistes per fer front al que consideren que és repressió de l’Estat espanyol contra l’independentisme.

Els CDR convoquen mobilitzacions als Jardinets de Gràcia

Paral·lelament, els CDR també han convocat mobilitzacions a través de la xarxa, tal com ja van fer després de conèixer-se la sentència del procés, que van acabar amb diversos dies de concentracions als carrers. En aquest cas, la concentració s’ha fet als Jardinets de Gràcia i s’ha desplaçat després cap al centre de la ciutat fins a arribar al Parc de la Ciutadella.