Quim Torra
font: govern

Un cop coneguda públicament la seva inhabilitació, Quim Torra ha mantingut la seva agenda institucional com a president de la Generalitat aquest dilluns. El fins aleshores cap de l’executiu català ha inaugurat la primera jornada virtual pel Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat. La cita arriba poques hores després de fer-se pública la resolució del Tribunal Suprem. El president ha continuat amb la seva agenda fins a les 16.30 h, quan ha rebut la notificació del TSJC que confirma la seva inhabilitació.

En la sessió virtual, Torra ha expressat la seva voluntat perquè Catalunya “esdevingui completament inclusiva: un país sense obstacles per a ningú i amb oportunitats per a tothom”. El president ha demanat al sector “seguir lluitant” per “saltar els murs que calguin” i exigir millores per a la vida de les persones amb alguna discapacitat. I ha afegit: “Com amb altres coses, si ens ho proposem ho podem aconseguir”.

El compte oficial del govern català ha fet pública la participació de Torra en aquest acte virtual.

Torra, a punt de comparèixer

El president de la Generalitat no ha volgut fer cap declaració ni compareixença institucional com a reacció a la sentència del Suprem fins que el TSJC no li ha notificat la decisió judicial. Fonts jurídiques apunten que Torra ha rebut la notificació a les 16.30 h i, per això, previsiblement, la intervenció pública de Torra serà aquest mateix dilluns.

Per altra banda, els consellers del govern català han suspès la majoria dels actes que tenien previstos. Un dels polítics que ha mantingut l’agenda ha estat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que precisament ha participat en el mateix acte que Torra.