El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, considera que “la justícia espanyola és el braç polític armat de l’Estat” després que el Tribunal Suprem hagi inhabilitat Quim Torra“La sentència n’és una evidència”, ha dit Maragall en una entrevista al programa ‘bàsics’, en què ha acusat l’Estat de “tractar Catalunya amb una persecució judicial explícita”.

Maragall ho veu “un element de provocació” per part de l’Estat i ha recordat que és el tercer president inhabilitat després d’Artur Mas i Carles Puigdemont. El líder d’ERC ha dit que estan parlant amb JxC per portar al ple de l’Ajuntament una proposta de rebuig a la sentència del Suprem: “És quasi obligat que la capital del país s’expressi sobre aquesta qüestió”.

Les eleccions arribaran “massa tard”

A l’entrevista, Ernest Maragall ha dit que Torra ha estat un bon president a qui ha tocat viure “un període excepcional”. El líder d’ERC considera que va assumir el càrrec “amb dignitat evident per mantenir el prestigi de la institució”. Sobre les protestes dels CDR contra la inhabilitació, ha dit que les veu com “una reacció natural, previsible i carregada d’indignació i de raó”.

Pel que fa a l’escenari polític que ara s’obre, Maragall ha pronosticat eleccions al Parlament el mes de febrer, tot i que ha recordat que ERC havia defensat que fos Torra qui convoqués els comicis per evitar un llarg període d’interinitat. “Quatre mesos [d’espera] són massa, n’hi ha dos més del compte”, ha afirmat.