Després que s’hagi donat a conèixer la inhabilitació de Quim Torra amb la sentència del Tribunal Suprem les primeres reaccions no s’han fet esperar. Des dels sectors independentistes s’han fet públiques diverses mostres de suport a Torra i crides a la mobilització, sobretot a través de les xarxes socials.

Els partits independentistes també han expressat l’objectiu de fer un front comú, seguir una estratègia conjunta i arribar a acords per donar una resposta unitària a la inhabilitació de Torra.

Carles Puigdemont ha titllat l’Estat de “corromput des de la Corona fins a la judicatura”, i la majoria de presos independentistes han fet públiques mostres de suport a Quim Torra a través de les xarxes socials.

Des de Catalunya en Comú – Podem, Jéssica Albiach, la presidenta, ha qualificat la sentència de desproporcionada i ha demanat que es convoquin eleccions.

Entre els partits unionistes han celebrat la sentència, amb la qual consideren que s’ha “fet justícia”, en paraules de Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament. Amb aquesta sentència, Alejandro Fernández, del PP, assegura que “la democràcia guanya”.

El Govern espanyol espera eleccions

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, no ha volgut pronunciar-se sobre la inhabilitació del president Torra. Sí que s’ha referit a la situació que s’obre a partir d’ara. Espera que es convoquin eleccions a Catalunya i que del resultat en surti una administració autonòmica amb què mantenir una “relació fructífera”.