La manifestació convocada pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per rebutjar la inhabilitació del president Quim Torra ha acabat amb cinc persones detingudes pels aldarulls i mitja dotzena de contenidors cremats. La marxa ha començat als Jardinets de Gràcia, s’ha apropat fins a la Delegació del Govern, on s’han llençat caps de porc contra la línia policial; ha arribat fins a les portes del Parlament de Catalunya, on s’han llançat tanques, pedres i trossos de formigó contra els Mossos; i, finalment, ha acabat a la ronda de Sant Pere, on alguns manifestants han cremat contenidors i la convocatòria s’ha dissolt.

 

Quan la concentració ha arribat al Parlament de Catalunya, alguns manifestants han intentat entrar al Parc de la Ciutadella, que estava tancat per ordre de la policia precisament per aquesta protesta dels CDR. Un grup de persones han rebentat una de les portes d’accés i han aconseguit entrar-hi.

Molts manifestants tenien dubtes sobre si entrar o no a l’interior del parc. “Ni un pas enrere!”, exclamava des de l’altra banda de la tanca el grup que havia aconseguit entrar-hi. Finalment, qui hi ha accedit s’ha aproximat a l’edifici del Parlament. Ha estat aleshores quan ha començat el llançament d’objectes contundents contra el cordó policial.

 

Caps de porc als mossos d’esquadra

Abans de l’arribada al Parlament, els manifestants han intentat aproximar-se a la Delegació del Govern espanyol, totalment blindada per la policia catalana. Aquí, alguns manifestants han llançat bosses d’escombraries i caps de porc sota les advertències per megafonia de la policia.

 

Durant la marxa pel centre de la ciutat, alguns manifestants han penjat als fanals “ninots” que simulen magistrats del Tribunal Suprem. La mobilització ha obligat a tallar el trànsit de vehicles en vies com el carrer d’Aragó, la Gran Via i el passeig de Sant Joan.

Contenidors retirats

Durant aquest dilluns, operaris municipals de neteja han retirat contenidors d’alguns punts de Barcelona. És el cas dels Jardinets de Gràcia o els entorns de la Delegació del Govern espanyol. Fonts municipals han explicat a betevé que s’han retirat “per ordre dels Mossos d’Esquadra”.

Abans que comencés la concentració, els Mossos d’Esquadra han detingut una sisena persona que, segons la policia catalana, tenia “un requeriment de detenció anterior“, sense cap relació amb la manifestació d’aquest dilluns. La Forja ha difós les imatges de la detenció a les xarxes socials.