MONTSE ROS, Federació Educació CCOO "És l'aplicació de la reforma laboral, ens destrossen les substitucions, ens destrossen les plantilles, individualitzen les relacions, en aquest moment no ens queda més que sortir a protestar al carrer." ANA ELVIRA SÁNCHEZ, portaveu USTEC-STEs "El desplegament que està fent el govern de la Generalitat està en contra d'aquest sistema públic de educatiu, amb unes direccions que anomenen com a cap de personal però el què fan es desregularitzar les considicions laborals."

Els manifestants, 10.000 segons els convocants, 800 segons la Guàrdia Urbana,  han sortit al carrer contra les retallades, que comporten el tancament de grups als centres públics, i la LOMCE, que entre moltes altres mesures obliga a impartir el 50% de les classes en castellà si un sol alumne ho demana. Però sobretot, en aquesta protesta, han reivindicat els drets dels professors substituts.

Reclamen que cobrin la jornada sencera i no només les hores de classe que imparteixen i, sobretot, la retirada immediata del Decret de provisió de llocs de treball, que delega en les direccions la decisió de marcar el perfil, proposar i executar la resolució d’atorgament sobre el 50% de places definitives i llocs de treball. Els docents també han demanat que es cobreixin les baixes des del primer dia i no com s’està fent fins ara, en què molts centres triguen més d’una setmana a tenir coberta la baixa d’un professor malalt.

La manifestació ha estat convocada per la USTEC, la Federació d’Educació de CCOO, la CGT i l’Assemblea de Docents. Ha acabat a la plaça de Sant Jaume, on els organitzadors han convocat els assistents a sumar-se a la manifestació contra les retallades i en suport a les 20 persones que seran jutjades pel setge al Parlament de 2011, que surt a les 18.30 h de la plaça de Catalunya.