Amanida d'esqueixada de bacallà amb verduretes que representa un vitrall de Domènech i Montaner. És un dels dos primers plats que oferix el Galaxó, el restaurant de l'Hotel Casa Fuster, en un menú que s'inspira en el Modernisme. Una proposta artística que podeu culminar amb unes postres gaudinianes, amb un nom prou revelador: Parc Güell. "Tenim la mouse de maracuyá y mango, amb el farcit de gerds i unes rajoles modernistes de vitralls de color, i per acabar una xocolata amb el drac de Gaudí." I a banda de la bona cuina, els plats es mengen en un entorn privilegiat, una planta noble amb vistes al passeig de Gràcia. Això sí, l'autèntic mirador és a dalt, a la terrassa. El Galaxó és un dels restaurants clàssics de la Barcelona Restaurant Week. Han participat en totes les edicions i tenen pràcticament ple tot el cap de setmana. El mateix passa amb altres establiments del total de 32 que hi participen. Les reserves s'han de fer per Internet i cal ser ràpid. MÁXIMO TARTARINI, director de Producte d'Atrapalo.com "Una prova de l'èxit i del carinyo que la gent té a l'esdeveniment són les cinc mil reserves que s'han fet només en les primeres 24 hores." Entre les novetats hi ha el Chez Cocó, que s'hi ha implicat per la causa solidària. FRANCESC CANO, cap de sala del Chez Cocó "Portem dos anys oberts i quan ens van dir des d'Atrapalo que era un tema solidari, aquest és un restaurant que venen moltes famílies i ens va fer molta il·lusió el tema de Menudos Corazones." Aquí podreu tastar aquests entrants amb hummus, paté i bunyols de bacallà i el seu plat estrella, el pollastró, amb diferents guarnicions. Tot i que, qui ho prefereixi, pot triar el salmó.

A partir d’aquest divendres, i fins al diumenge 6 d’abril, se celebra la Barcelona Restaurant Week. Es tracta d’una iniciativa amb un doble vessant. D’una banda es vol potenciar l’alta gastronomia i oferir menús molt elaborats per només 25 euros. De l’altra, també es tracta d’un projecte solidari en què es destina un euro de cada menú a una ONG, en aquesta edició Menudos Corazones.

Enguany hi participen un total de 32 restaurants i set dels quals -Milo Grill, Chez Cocó, Casa Darío, Cangrejo Loco, Mall, Café 1907 i Ura- ho fan per primera vegada. Les reserves es poden fer a través del portal Atrapalo.com.

La primera Restaurant Week va néixer fa 10 anys a Nova York. L’objectiu inicial no era benèfic, sinó alleujar la baixada de les vendes durant la temporada de poca ocupació hotelera. A Barcelona la iniciativa va arribar el 201o amb dues edicions a l’any, una a la primavera i l’altra a la tardor.