El Sindicat d’Estudiants ha convocat la protesta de 48 hores en contra de l’aprovació de la LOMCE i també per les retallades en les beques. Diu també que és un crit per defensar la gratuïtat de l’escola pública. Les mobilitzacions es van iniciar aquest dimecres i la vaga va tenir un seguiment del 65,43% a Barcelona, segons les dades del Departament Ensenyament. Aquest dimecres, la proporció d’alumnes que s’han sumat a la vaga ha estat superior, del 74,47%.

També s’ha sumat a la convocatòria el Front d’Estudiantil Unitari i algunes universitats, com el campus de la UB al Raval, que s’ha afegit a la protesta impartint les classes al carrer. No s’hi han adherit entitats estudiantils com l’AJEC o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

A l’Institut Poblenou el seguiment de la vaga ha estat desigual. Aquest dijous els estudiants més grans estan acabant el treball de fi de curs i la majoria han assistit a classe. En cursos inferiors les aules s’han vist més buides, sobretot la de formació professional, en què no hi ha anat cap alumne.

La vaga de 48 hores ha arribat al punt final amb una manifestació convocada a les 12 h i que ha recorregut el centre de la ciutat. Aquesta no és l’única protesta que s’ha convocat des que s’ha iniciat el curs. El mes passat ja se’n va convocar una altra amb els principals sindicats implicats.

A les 12 del migdia un miler d’estudiants s’han manifestat pels carrers de Barcelona. La marxa ha començat a la plaça de la Universitat i ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume. Durant la protesta s’han sentit clams en defensa de l’educació com “després d’estudiar, volem treballar” o “més educació, menys repressió.”

El portaveu del Sindicat d’Estudiants, Borja Latorre, ha dit que “si el govern de Madrid no fa marxa enrere, si no readmet els professors acomiadats i no es posa fi a les retallades i als atacs a l’educació pública, el pas següent serà una vaga general de 72 hores de tot l’àmbit educatiu“.

La mobilització a Barcelona ha tingut el suport dels treballadors de TV3 i Panrico, i també d’altres col·lectius com els aturats.

Dissabte, 29 de març, es farà una nova mobilització en què participaran sindicats d’estudiants, docents, associacions de pares i mares i el conjunt de la comunitat educativa. La convocatòria és a les 17 h a la plaça de la Universitat.