Durant la manifestació de dissabte passat per aturar el desallotjament del Centre Social Autogestionat Can Vies, es van produir alguns incidents davant de la seu del districte de Sants-Montjuïc, al carrer de la Creu Coberta. Alguns manifestants van llançar pots de pintura i ous contra l’edifici. L’Ajuntament ha xifrat ara els danys materials en 15.000 euros.

Dos vitralls modernistes obra de Lluís Rigalt van patir desperfectes. Els tècnics lamenten que són uns vitralls únics i que mai no s’havien trencat des de l’any de construcció, el 1914. Reprodueixen escenes de comerç i indústria de l’antiga Grècia i Roma. Els pots de pintura que es van llançar van impactar contra el terra de la sala de plens, on hi ha un mosaic modernista. En aquest mateix espai, també s’haurà de reparar el mobiliari de fusta. Els treballs obligaran a alterar l’activitat de la sala.

Els danys també han afectat la façana de l’edifici, que ha quedat tacada amb pintura i ou. Caldrà un tractament especial per netejar la pedra de Montjuïc amb què es va construir l’edifici.