Envoltada d'amics i de veïns de Ciutat Vella, que han omplert la sala de vistes, Itziar González ha complert les expectatives que hi havia en la seva declaració. I ho ha fet aviat, abans fins i tot de començar. ITZIAR GONZÁLEZ, exregidora de Ciutat Vella "Al llarg d'aquest mes, des que ha començat aquest judici, coincidint, no necessàriament vinculat, simplement coincidint, he hagut de posar una denúncia al jutjat de guàrdia el dia 21 de març per seguiments i intimidació a la porta de casa meva." Ha afegit també que fa pocs dies va rebre al seu domicili una carta del president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, en què "li recriminava les seves manifestacions públiques sobre els hotels". Cap dels dos fets no li han impedit avui confirmar que sent regidora va sotmetre el projecte de l'hotel del Palau a un procés de consulta ciutadana amb "la il·lusió", ha dit, que acabés sent "inviable". I que això va topar amb els interessos de Millet i Montull. ADVOCAT DE FÈLIX MILLET: "¿Estaba sufriendo presiones o podríamos hablar más propiamente de peticiones, de interés o de insistencia?" ITZIAR GONZÁLEZ: "Manipulaciones." ADVOCAT: "¿Manipulaciones en qué sentido?" ITZIAR: "Se me hablaba de una urgencia porque el President, el Conseller... me decían que había gente muy inquieta porque los plazos corrían, porque... Manipulaciones porque no era cierto." Amb l'extinent d'alcalde Ramon Garcia-Bragado ha dit que mantenia una relació "cordial". Fins al moment que ella, escoltant les al·legacions dels veïns, va intentar frenar l'operació. Llavors el conflicte d'opinions dins del mateix govern, del qual ha dit que ella sempre se sentia perdedora, es va aguditzar fins a portar-la a dimitir. El detonant va ser sobretot el silenci de l'alcalde Jordi Hereu quan es va descobrir que l'hotel ja estava adjudicat a una empresa privada. ITZIAR GONZÁLEZ "Si hay engaño hay que hacer un gesto claro y rotundo por parte de la administración de que no queremos que nos engañen. Si no lo hacemos, yo me voy, porque entonces yo soy una farsante." A la sortida de l'Audiència, González ha dit que espera que aquest judici serveixi perquè no torni a repetir-se una determinada "forma de fer les coses" a Barcelona.

Tant a l’entrada com a la sortida de la declaració a l’Audiència de Barcelona, han estat moltes les mostres de suport que ha rebut Itziar González de ciutadans que han volgut demostrar que estan al seu costat. Abans de començar l’interrogatori pròpiament dit, ha fet públic que des que va començar la vista algú o alguns a qui no ha sabut identificar l’han estat seguint i intimidant, en alguns casos fins a la porta del seu habitatge.

També ha donat a conèixer que va rebre a principis de març una carta del president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, que li recriminava unes manifestacions fetes per ella, crítiques amb el sector hoteler. González li va contestar i diu que el tema ja està tancat.

Després, González ha confirmat que quan era regidora del districte de Ciutat Vella va suportar intents de “manipulació” per vèncer les seves reticències al projecte de l’hotel. Ha explicat que a través de cartes, trucades i reunions, la volien convèncer que la tramitació tenia certa “urgència” perquè “hi havia gent inquieta”, en referència per exemple a alts càrrecs de la Generalitat. L’advocat de Fèlix Millet li ha demanat si les peticions veïnals per aturar l’hotel no eren equiparables a les d’un veí més del barri, en referència al seu client, una pregunta que ha provocat una reacció de rebuig de molts veïns presents a la sala.

Pel que fa a l’antiga cúpula d’Urbanisme de l’Ajuntament, González ha explicat que va comptar amb la seva col·laboració per dur a terme el procés de participació ciutadana que va recollir opinions sobre l’hotel. Però la complicitat es va trencar quan, després de les moltes al·legacions presentades pels veïns, ella va voler repensar de nou tot el projecte i va rebre la negativa de l’extinent d’alcalde Ramon Garcia-Bragado. Finalment, l’exregidora ha explicat que es va assabentar que la propietat de les finques no era de la Fundació del Palau quan va esclatar l’escàndol del saqueig per part de Millet i Montull. Ha dit que pensava que “ens enganyaven a tots”. Va ser després de demanar a l’alcalde Jordi Hereu una reunió, que no es va produir mai, quan va presentar la dimissió l’abril de 2010.