Més d’un centenar de persones han ocupat de manera lúdica la plaça de Sant Miquel, amb taules per berenar i espais per als jocs i els dibuixos dels nens. La tertúlia, el berenar i els jocs no han faltat en aquesta trobada veïnal en què tothom que hi ha volgut s’ha sumat a la iniciativa per reivindicar que l’espai públic no sigui privatitzat.

Segons Jordi Rabassa, els organitzadors han volgut demostrar d’una manera lúdica “tot el que es pot fer a les places”. Rabassa posa com a exemple la plaça de Sant Miquel, de la qual ha dit que podria ser un espai amable perquè els nens hi puguin jugar, però que ha acabat envaïda per cotxes i terrasses de bar “i al final els nens queden confinats en un petit espai encerclat per una tanca”.

Participants a l’acció d’aquest divendres han mostrat el malestar perquè cada cop és més difícil estar-se a un lloc sense haver de consumir i que de vegades la ciutat no està pensada per a la gent que hi viu: “estem venent la ciutat a trossos per als turistes”, afirmen.

L’acció a la plaça de Sant Miquel s’ha inspirat en una festa de protesta que es va fer a finals dels anys 70 al mateix espai, on un grup de veïns i veïnes de Ciutat Vella van demanar que la plaça quedés lliure de cotxes i convidaven els ciutadans -com 35 anys més tard-, a fer servir l’espai públic.