La plataforma Catalunya Suma i el Moviment Cívic d’Espanya i Catalans han convocat una manifestació aquest divendres, 6 de desembre, per celebrar el Dia de la Constitució. Unes 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han sumat a la mobilització i una cinquantena d’entitats també hi han donat suport. També hi han participat representants del Partit Popular i Vox, amb una absència destacada, la de Ciutadans, que ha declinat sumar-s’hi a última hora per l’aparició d’una pancarta contra la violència de gènere.

La marxa ha sortit de la plaça d’Urquinaona i el recorregut ha finalitzat al passeig de Colom, on s’han fet els parlaments. Segons els convocants, la protesta tenia “un doble objectiu”: celebrar el dia de la Constitució i “demanar al futur govern de la nació que renunciï a qualsevol suport per part dels partits separatistes”. Molts dels manifestants han onejat banderes majoritàriament espanyoles, tot i que també s’han vist algunes senyeres.

A la capçalera, rere una pancarta amb el lema “Por un gobierno constitucional”, hi havia el president de Vox, el president de la formació, Santiago Abascal, i el diputat al Congrés, Ignacio Garriga. I per part del PP, el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, i el president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, qui ha protagonitzat un dels moments més hilarants de la jornada quan s’ha posat a saltar davant la capçalera.

Cs planta la marxa

També estava previst que la formació taronja, amb la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, hi participés. Però finalment ha decidit cancel·lar la seva participació perquè hi ha una pancarta que reclama la derogació de la llei de violència de gènere.

pancarta llei violència gènere

“Des de Cs considerem que avui és un dia de celebració i commemoració dels valors de la Constitució espanyola, i no hi ha espai per a proclames que qüestionen la lluita contra una de les pitjors xacres de la nostra societat”, ha assegurat el partit.