Unes 200 persones s’han concentrat aquest divendres, dia de la Constitució, a les portes de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona, on han tallat el trànsit i han estripat i cremat diverses fotocòpies i un exemplar de la Carta Magna. Més tard, un grup de manifestants ha iniciat una marxa que ha tallat intermitentment diferents carrers. Els Mossos d’Esquadra han fet diverses identificacions enmig d’un important desplegament policial. La protesta l’ha convocada Pícnic per la República.

El moviment ciutadà, que ha liderat diverses mobilitzacions postsentència del procés, també ha demanat als manifestants que portessin espelmes i ha ofert batuts de xocolata, pastes i ratafia. A la convocatòria s’hi han sumat els CDR i la CUP, i un grup de Sanitaris per la República hi ha estat present. Una desena de furgons de la Policia Nacional i els Mossos han estat custodiant l’entrada a la Delegació.

Els Mossos identifiquen diversos manifestants

Acabada la mobilització a la Delegació del Govern, un centenar de persones ha començat una marxa que ha tallat el trànsit a diferents carrers del centre de Barcelona, com ara el d’Aragó o la Gran Via. Finalment, enmig del carrer de Bruc, entre Ausiàs Marc i Casp, agents de la Brigada Mòbil de la policia catalana han encapsulat el grup de manifestants que hi quedava. Els han encerclat i, d’un en un o per parelles, se’ls han endut per identificar-los. Fonts dels Mossos expliquen que s’ha denunciat vàries persones per infringir la llei de seguretat ciutadana.

Un vídeo crític amb la Constitució

Coincidint amb la convocatòria d’aquest acte de protesta, la CUP ha difós un vídeo amb un missatge en contra de la Constitució i en què, al final, n’acaben trencant un exemplar. És el cas, per exemple, del diputat Carles Riera, que recalca que el document és monàrquic i obvia que Catalunya és una nació. També afirma que la Carta Magna nega el dret l’autoderminació i “imposa l’exèrcit per sobre de la resta d’institucions”.