El Moviment Cívic d’Espanya i Catalans ha organitzat una manifestació amb què ha volgut homenatjar la Constitució espanyola, coincidint amb el quarantè aniversari. 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han aplegat majoritàriament amb banderes espanyoles i han cridat a favor de la unitat d’Espanya i contra Carles Puigdemont, a qui han etzibat: “Puigdemont, a presó”. La marxa ha començat a les 11 h a la plaça d’Urquinaona i ha recorregut la via Laietana fins a arribar a la plaça d’Antonio López, a tocar del passeig de Colom, on s’han fet els parlaments.

Tot i que aquesta entitat s’erigeix com a independent de qualsevol partit polític, hi ha hagut una presència notable de representants de Ciutadans i del Partit Popular a la marxa. El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha lamentat que “a Catalunya no es pot celebrar en llibertat la Constitució“, que és, ha dit, “garant dels drets i les llibertats”. En una línia similar s’hi ha referit el president del PPC, Alejandro Fernández, que ha definit la Constitució com “la nostra solució per a la convivència“. Fernández ha recordat que a Catalunya el 95 % dels catalans van votar a favor de la Carta Magna.

A la capçalera també hi ha hagut representants d’aquestes dues formacions al consistori, com el president del grup municipal popular, Alberto Fernández Díaz o la regidora de Cs Marilén Barceló, així com representants de Vox.

En els parlaments, el vicepresident del Moviment Cívic Espanya i Catalans, Javier Mejino, ha assegurat que “a Catalunya la Constitució no se celebra sinó que es defensa”. Ha agraït, a més, la tasca dels poders de l’Estat enfront de l’independentisme, en especial de la monarquia i el poder judicial. A qui, en canvi, ha retret el seu posicionament ha estat al govern de Pedro Sánchez, a qui acusa de ser massa tou amb els responsables del referèndum.