Ada Colau

L’alcaldessa, Ada Colau, ha demana “una nova etapa” a Catalunya  amb “eleccions, diàleg i lideratge per sortir de la crisi” després de la inhabilitació del Tribunal Suprem al president de la Generalitat, Quim Torra. Colau considera que inhabilitar-lo per una pancarta “és un despropòsit”. L’alcaldessa afirma que la politització de la justícia segueix alimentant conflictes.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, també reclama eleccions “pel bé de Catalunya i per estabilitat institucional”. El líder socialista a Barcelona lamenta haver arribat a aquesta situació i demana “una nova etapa amb un govern fort i cohesionat” a la Generalitat.

 

Maragall i Artadi: “Amb tu, president”

El líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha piulat que la justícia espanyola reprodueix els quatre genets de l’apocalipsi: Fiscalia, Suprem, Constitucional i Junta Electoral. “Tots en ordre de combat contra la democràcia i la llibertat a Catalunya”, diu Maragall, que hi veu “el comandament del General Lesmes i el Generalíssim Felip VI”. “Amb tu, president Torra!”, exclama.

Des de Junts per Catalunya, Elsa Artadi ha acusat el poder judicial d’enderrocar el president de la Generalitat. “Tres anys de repressió, sense cap proposta política. Mai negociaran res”, ha piulat Artadi que, com Maragall, clou el tuit amb un “Amb tu, president Torra”.

Bou també reclama eleccions

La líder municipal de Cs, Luz Guilarte, recorda que la formació taronja ja va advertir el president Torra que no reptés l’Estat de dret. “Avui la justícia ens dona la raó”, ha afirmat Guilarte en un tuit, en què diu que “ningú no pot apropiar-se de les institucions per inundar-les de propaganda partidista”.

Des del PP, Josep Bou també ha reclamat eleccions a Catalunya, i les troba imprescindibles “per recuperar el seny”. El líder popular apunta que “la desobediència té conseqüències” i afirma que “el separatisme no pot saltar-se la llei a la lleugera”.