Més de 3.000 de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte a la tarda per reclamar més seguretat al barri del Besòs. La mobilització ciutadana, convocada a través de les xarxes socials, ha aplegat veïns del Besòs i el Maresme, el Fòrum, la Mina i la Pau, i ha sortit de la rambla de Prim, i després ha transcorregut la Gran Via, la ronda de Sant Ramon de Penyafort, l’avinguda d’Eduard Maristany i Selva de Mar.

Els veïns han sortit al carrer per protestar contra la inseguretat i han demanat “poder sortir al carrer sense por”. Denuncien un augment de l’incivisme a la zona per la presència de toxicòmans, i alerten que plantaran cara, com han fet fins ara amb protestes ciutadanessi finalment s’hi construeix un nou centre d’acollida per a menors estrangers. Les entitats han formalitzat aquest rebuig a les administracions en diverses reunions però, asseguren, de moment no han rebut cap resposta.

Manifestació veïnal el Besòs i el Maresme

Les mobilitzacions al Besòs van iniciar-se a l’estiu, amb guàrdies tant de dia com de nit per evitar l’ocupació d’un local a la rambla de Prim que havia estat una entitat bancària.