El districte de Sants-Montjuïc ha estrenat aquest cap de setmana un nou espai d’estada i ús ciutadà. El carrer del Priorat i el seu interior d’illa han estat reurbanitzats per convertir-los en uns jardins amb dues zones ben delimitades. Per una banda, una nova àrea de jocs infantils i per l’altra, un espai d’esbarjo per a gossos. 

L’espai principal de la plaça s’ha dedicat a l’àrea de jocs infantils. Aquest té una zona pensada per a nens menors de cinc anys, en què hi ha un tren i un cavall de fusta, així com un os de formigó. Per altra banda, al costat de la rampa d’accés al pàrquing, se situa l’àrea d’esbarjo per a gossos, doblement tancada però amb visibilitat.

Aquests nous espais s’han construït sobre el solar resultant de la construcció d’un aparcament soterrani. Aquest espai s’havia anat degradant i a partir de les queixes i demandes del veïnat s’ha decidit donar-li diversos usos per reactivar-ne  l’ús. A més s’han aprofitat les obres per reurbanitzar tot el carrer del Priorat, que ara és de plataforma única amb prioritat per a vianants.

L’interior d’illa queda limitat per una tanca metàl·lica, i romandrà tancat durant la nit.  Tot i això, el dia de l’estrena, alguns veïns es queixen que aquests primers dies ningú ha tancat l’espai, fet que ha provocat que s’hi hagin viscut els primers actes incívics. 

Tallers canins i activitats infantils per celebrar l’estrena

Aquest dissabte al matí s’havia organitzat una festa ciutadana amb activitats infantils i tallers d’educació canina, però la pluja ha deslluït l’estrena. Malgrat tot, diversos veïns s’han apropat a la zona per descobrir l’espai. I és que aquesta ha estat una àrea verda molt reclamada pel veïnat. Malgrat tot, entre els assistents també hi ha hagut gent que ha fet palesa les seves primeres queixes, amb crítiques a la presència de gossos dins l’espai infantil.

Els educadors canins seran presents a l’espai d’esbarjo per a gossos fins al novembre, oferint tallers i activitats per estimular gossos.