Una trentena de veïns del barri de la Verneda i la Pau fan torns dia i nit des d’aquest dijous davant d’un local a la rambla de Prim, 240, per evitar-ne l’ocupació. S’han plantat després de dues ocupacions de locals buits, propietat d’entitats bancàries, i que han generat nombrosos problemes d’higiene i seguretat. Els veïns denuncien que els ocupants que utilitzen l’espai com a habitatge provoquen conflictes de convivència i brutícia fins al punt que s’han trobat excrements a la via pública.

El punt de mira sobre aquest local no és aleatori. La matinada de dijous dues persones van forçar la porta i van accedir a l’espai, d’on van ser expulsats després que els veïns avisessin als Mossos d’Esquadra. Els ocupants van repetir l’intent a la tarda i, en aquest moment, van ser els veïns els que els van foragitar.

Per tot això, els residents del barri critiquen la deixadesa de la propietat, alerten que no se’n fan càrrec i que són els ciutadans els que han d’assumir el control. Paral·lelament als torns, han recollit signatures -ja en tenen unes 400- per enviar a la regidoria de Sant Martí.