placa mar

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana nou lladres especialitzats en robatoris amb força a interior de vehicles en un aparcament públic del barri de Gràcia. La investigació es va iniciar a principis d’estiu, després de rebre diverses denúncies d’usuaris del pàrquing que van alertar que els havien trencat els vidres dels cotxes i sostret els objectes de valor que hi havia a l’interior.

Les darreres detencions es van fer dimecres passat, quan els agents policials van detenir “in fraganti” cinc persones, quatre homes i una dona, que acabaven de robar en un aparcament i n’havien sostret diversos objectes, com ara dues tauletes, dos portàtils i un rellotge d’alta gamma. Per portar a terme aquesta operació, els Mossos van bloquejar els accessos d’aquest aparcament, de manera que van evitar que fugissin. Els cinc detinguts tenen antecedents per furts i fets similars, i acumulen 20 detencions. Van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

Quatre detinguts pels mateixos fets

Durant aquesta setmana, s’han detingut tres persones més relacionades amb un altre grup que actuava de la mateixa manera en aquest mateix pàrquing.  Aquestes detencions es van fer  a Tarragona i l’Hospitalet de Llobregat. Els detinguts també tenen antecedents per fets i similars i per furt. En total acumulen 32 detencions, però han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.

D’altra banda, en el marc d’una altra investigació, el 2 d’octubre passat, es va detenir a Blanes una altra persona amb relació a un robatori amb força a interior de vehicle al mateix pàrquing.

Grups organitzats que actuen de la mateixa manera

Els detinguts actuen de manera organitzada i accedeixen a l’interior dels aparcaments amb vehicles llogats que no retornen mai. Van d’un pàrquing públic a un altre, on es distribueixen per observar si a l’interior dels cotxes hi ha objectes de valor. Un cop localitzats, en trenquen els vidres i sostreuen els objectes de valor i, ràpidament marxen del lloc en grups separats, en vehicle i a peu per dificultar la detecció si són interceptats per la policia.