Unes 350 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’ha concentrat aquest dijous al vespre contra l’amnistia acordada entre el PSOE i els partits independentistes per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Convocats pel moviment Revuelta, s’han concentrat davant l’edifici de la Delegació del Govern, on els Mossos d’Esquadra han fet un gran desplegament per blindar els entorns de l’edifici, amb talls de trànsit als carrers que l’envolten. Entre les persones que han acudit a la protesta hi havia diversos membres de Vox, com ara els diputats al Parlament Joan Garriga, Andrés Bello, María Elisa García o Alberto Tarradas. També hi eren els regidors de Barcelona Gonzalo de Oro i Liberto Senderos i l’eurodiputat Jorge Buxadé.

Una hora abans de la concentració, la plataforma ultra Los de Artós ha convocat una marxa que ha sortit des de la mateixa plaça d’Artós, en la qual s’han aplegat menys d’un centenar de persones. Els manifestants han baixat per la via Augusta i han tallat els carrils d’entrada a Barcelona, mentre es desplaçaven cap a la Delegació.

Durant la protesta s’han cridat diferents consignes en contra de Puigdemont i Pedro Sánchez. Una de les més repetides, “España no se vende, España se defiende” i “Puigdemont a prisión”. També s’ha tornat a sentir “Que te vote txapote”. Alguns dels manifestants també han cremat fotografies de Pedro Sánchez.

Les protestes sorgeixen el mateix dia que el PSOE i Junts han arribat a una entesa per investir Sánchez com a president de l’executiu central. Fins ara, hi ha hagut diverses mobilitzacions a Barcelona contra l’amnistia. La primera, i la més gran, va ser el 8 d’octubre, a la qual van assistir diversos líders polítics espanyols contra aquesta mesura de gràcia. Ara, el rebuig contra l’amnistia s’ha estès a diversos punts d’Espanya com Madrid, on hi ha hagut moments de tensió a les portes de la seu del PSOE, al carrer de Ferraz de la capital espanyola.

A Barcelona, aquest dilluns va haver-hi una concentració davant la seu del PSC a Pallars i un dia després un grup reduït d’unionistes van protestar contra el possible trasllat de la prefectura de la Policia Nacional, a la via Laietana.

Manifestació el 10 de novembre a la Delegació del Govern

Després de la protesta d’aquest dijous a Artós, el moviment Revuelta ha fet una crida a mobilitzar-se divendres, 10 de novembre, a les 20 h al conjunt d’Espanya. Demana protestar davant de les seus del PSOE als diversos municipis. A Barcelona, la convocatòria es fa al número 278 del carrer de Mallorca, que no és cap seu socialista, sinó la Delegació del Govern espanyol.

12 de novembre: protesta a Sant Jaume

La setmana acabarà amb una altra mobilització contra l’amnistia. En aquest cas, hi ha l’assistència confirmada d’alguns líders polítics del país. Serà diumenge, 12 de novembre, a les 12 h a la plaça de Sant Jaume sota el lema “No en nombre de España. No a la amnistía”.