60 anys d'associació veïnal

L’Associació de Veïns i Veïnes de Torre Llobeta i Vilapicina celebra aquest cap de setmana el 60 aniversari. Una xifra que els situa com l’associació de veïns més antiga del districte de Nou Barris i, a més una de les més veteranes de la ciutat. La gent de Torre Llobeta va inscriure l’entitat al novembre del 63. Tot i això, ja feia un parell d’anys que s’havien unit com a “associació de pares de família”.

60 anys de reivindicacions i fites

La celebració d’aquests 60 anys es fa dissabte 18 de novembre amb tot d’activitats al voltant de la Torre Llobeta, la masia reconvertida en centre cívic que va donar nom primer al polígon del voltant i després a tot el barri. Justament va ser en aquesta masia que hi va ser l’associació de veïns al principi, que va lluitar per recuperar-la per al barri.

Des d’aleshores han estat moltes les fites, entre les quals destaca especialment la conversió de les cotxeres de busos de l’aleshores avinguda de Borbó —i ara, per reivindicació veïnal, els Quinze— en una illa d’equipaments. Una illa que encara ha de definir alguns equipaments i que esdevé un dels reptes per al futur més proper d’una entitat que ha renovat junta als darrers temps.

Acte oficial, música i ball

L’entitat veïnal ha programat tota una jornada commemorativa que arrencarà amb la inauguració d’una exposició sobre la festa major del barri a la Torre Llobeta, per després afrontar a les 11 h a l’exterior, sota les palmeres que també són símbol del barri, el punt culminant amb un concert de la Banda Simfònica de les Roquetes i els parlaments de l’associació de veïns i autoritats.

La tarda serà musicalment diversa. Primer amb les jotes del grup La Casa de los Navarros. A les 22 h, amb el concert de rock de la banda La Golden Beat.