concentracions via laietana

(Agències/Redacció) Dues concentracions de signe contrari, una de promoguda per la Comissió de la Dignitat i una altra de col·lectius unionistes, s’han trobat, sense incidents, aquest dimarts a la tarda davant la prefectura de la Policia Nacional, a la via Laietana.

El col·lectiu Comissió de la Dignitat ha reunit un centenar de persones, que han reclamat el traspàs a la Generalitat de Catalunya de la comissaria per convertir-la en un espai de memòria de la repressió franquista. Aquesta concentració, que es convoca cada 15 dies, ha topat aquest cop amb una vintena de manifestants de signe contrari, tot just a l’altra banda del carrer.

Tallen la via Laietana per reclamar el tancament de la Prefectura Superior de Policia
Dos centenars de persones convocades per l’entitat Comissió de la Dignitat han tallat la via Laietana per reclamar el tancament de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya

Un cordó policial per separar les dues concentracions

Els Mossos d’Esquadra han instal·lat un cordó policial per separar tots dos grups i han tallat el trànsit en sentit ascendent durant una hora per impedir que les dues concentracions es poguessin desplaçar. El primer, convocat per la Comissió de la Dignitat, Persones Represaliades, l’ANC i Òmnium, demana el traspàs de l’edifici per museïtzar-lo, mentre que el segon, anomenat El Meu Barri Segur i amb el suport de Vox, demana evitar el tancament de la prefectura de la Policia Nacional.

Cap a les vuit del vespre, les dues concentracions s’han dissolt sense que s’hagi registrat cap incident.