(ACN/Redacció) El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona investiga un infermer religiós del col·legi dels Jesuïtes de Casp per suposats abusos sexuals a almenys quatre menors durant els anys 2000 i 2001. Dues víctimes van denunciar els tocaments soferts per part de l’infermer i dues víctimes més van acudir a la Fiscalia de Barcelona per presentar denúncia respecte del mateix investigat.

La Policia Nacional investiga el cas. Es dona la circumstància que en el mateix col·legi es podrien haver produït altres abusos sexuals comesos per dos religiosos, Francesc Peris, entre els anys 70 i 90, i Francesc Roma, que van compartir claustre.

Exalumnes demanen una condemna pública a la institució

El 22 de maig 234 exalumnes de l’escola Jesuïtes de Casp de Barcelona van fer pública una carta en què exigien una condemna pública de la institució a aquests presumptes abusos. La missiva explicava que tot i que els fets havien estat denunciats l’any 2021 al Vaticà i a la Conferència Episcopal Espanyola, fins aleshores no hi havia hagut un “pronunciament ferm i públic de condemna per part de la institució”. 

La Companyia de Jesús es posa a disposició de la justícia

La Companyia de Jesús s’ha posat a disposició de la justícia per a aquesta nova investigació d’abusos sexuals. Els jesuïtes han explicat que han facilitat tota la informació que se’ls ha demanat per a aquest nou cas i que seguiran col·laborant en tot allò que se’ls requereixi. En un comunicat, condemnen qualsevol abús que s’hagi pogut produir als seus centres i demanen perdó a les víctimes.