Professionals de la informació de Catalunya s’han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume per denunciar l’assassinat de 51 treballadors de mitjans de comunicació a Gaza. Els manifestants han alçat cartells amb els noms d’alguns dels periodistes, càmeres, fotògrafs i altres professionals morts pels atacs d’Israel.

En un manifest denuncien que en un mes de guerra a Gaza hi ha hagut “una massacre sense precedents en què s’han traspassat totes les línies vermelles”. El text, que han llegit les periodistes Mònica Terribas i Marialba Gilabert, critica que “l’estat d’Israel impedeix que hi hagi testimonis, no permet l’accés independent de la premsa internacional” i afegeix que “està assassinant de manera sistemàtica” els professionals del sector. De fet, en molts casos han estat morts juntament amb la família o en el bombardeig d’una cinquantena de mitjans de comunicació.

En la concentració s’ha plantat les eines de feina de periodistes i treballadors gràfics en solidaritat amb els companys de professió de Gaza. A més, s’hi han sentit les paraules que ha enviat el president del Sindicat de Periodistes Palestins a Gaza, Nasser Abu Bakr, que ha explicat el drama que viuen sota les bombes. La periodista Maruja Torres també ha enviat un missatge de suport.

Comunicadores Feministes ha organitzat la concentració en què s’han afegit el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de la Imatge UPIFC, la CGT, la Xarxa Europea de Dones Periodistes i Sicom – Solidaritat i Comunicació, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, la Unió de Periodistes Valencians, la Federació de Sindicats de Periodistes i el Grup de Periodistes Ramon Barnils.