manifestació Barcelona tancament ESO, batxillerat i FP

El Sindicat d’Estudiants ha convocat una manifestació a Barcelona aquest dimecres, 21 de febrer, contra el tancament de places d’ESO, batxillerat i FP, previst al Pla director FP 2030 aprovat pel Departament d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona. La protesta arrencarà a les 17.30 h a la plaça d’Urquinaona, davant del Consorci d’Educació de Barcelona.

Rebuig i indignació de la comunitat educativa

Segons el manifest del Sindicat d’Estudiants, el Pla director FP 2030 suposarà un procés de privatització de la formació professional pública i afectarà especialment els barris obrers. Una mesura que titllen d'”atac a l’educació pública” i asseguren que ha causat el “rebuig i indignació immediata de la comunitat educativa de nombrosos instituts afectats”.

En la mateixa línia, el sindicat educatiu majoritari, la USTEC, ha criticat la manca de diàleg en l’aplicació del Pla de formació professional.

Així es reordenarà l’FP a Barcelona el curs 2024-25

Amb el Pla director FP 2030, el Consorci d’Educació pretén crear centres de formació professional especialitzats, propers a empreses del sector. En són un exemple l’Institut de Logística, situat al port de Barcelona; l’Institut de l’Esport de Barcelona, amb seu a Montjuïc, i l’Institut de Tecnologies de la Informació, a l’entorn del 22@.

El curs 2024-2025 està previst crear tres instituts especialitzats. El de Vall d’Hebron dedicarà la seva oferta d’FP als graus de sanitat i crearà “complicitats i sinergies” amb l’Hospital Vall d’Hebron. El de la Guineueta se centrarà en l’àmbit de la seguretat, mobilitat i emergències i deixarà d’impartir formacions d’informàtica. També reduirà l’oferta de sanitat i perdrà tot l’ESO. Finalment, l’Institut Pablo Ruiz Picasso serà referent en activitats físiques.