El nou curs arrenca amb una estrena destacada dins l’àmbit educatiu a la ciutat, la de l’Institut de Logística de Formació Professional que vol ser un referent. Ubicat al Port de Barcelona, i amb proximitat de les grans empreses del sector, el centre ofereix 345 places dels diferents graus d’FP sobre l’administració i transport de mercaderies. Unes titulacions que busquen cobrir l’augment de la demanda de professionals del sector.

Els estudis de logística i mercaderies, una opció de futur

L’objectiu és que sigui el centre més important especialitzat en formar professionals de la indústria logística, el transport de mercaderies i el comerç internacional. Un àmbit ampli i amb una alta demanda laboral actualment que ha accelerat la creació d’estudis homologats per fer front a les peticions del sector. “Fa temps que des del Port, l’aeroport i la Zona Franca ens demanaven professionals, però cal un temps fins a concretar i programar els estudis”, explica Gemma Verdés, directora d’Ensenyaments Postobligatoris del Consorci d’Educació de Barcelona.

L’Institut de Logística s’estrena al Port

Ubicació al port, a tocar de les empreses

El centre està ubicat a les instal·lacions del World Trade Centre, al cor del port de Barcelona, per estar en contacte directe amb les principals empreses logístiques i facilitar la inserció laboral, amb perfils adaptats al sector. Com explica el director de l’Institut de Logística, José Antonio Vázquez, la proximitat de les empreses a l’alumnat és clau. En aquests primers dies del curs, ja hi ha hagut els primers contactes i interès per part de les companyies per conèixer els estudis i perfils de l’alumnat.

Al centre s’imparteix un ventall formatiu ampli per abastar les diferents realitats del sector que van des del Transport i la Logística fins al comerç internacional. En total hi ha 12 grups i s’imparteixen quatre cicles formatius de grau mitjà (CFGM):

  • CFGM Activitats Comercials amb perfil de Logística
  • CFGM Gestió Administrativa
  • CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes
  • PFI Auxiliar de Comercialització de Logística i Productes

I també diversos graus superiors:

  • CFGS Comerç Internacional
  • CFGS Transport i Logística
  • CFGS Administració i Finances
  • CFGS Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes amb perfil de Ciberseguretat

Moltes sortides i àmplia inserció laboral

Uns estudis amb bones sortides laborals. Des del centre destaquen que els perfils més demandats són els d’administratius comercials dins l’àmbit financer i també tècnics i operadors logístics. En els darrers anys s’ha incrementat la demanda de conductors i transportistes.

El centre segueix la línia d’especialització dels estudis d’FP iniciada per la posada en marxa de l‘Institut dels Aliments a Mercabarna o l’Institut Bonanova, referent dels estudis sanitaris.