Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Fiscalia d’odi i discriminació, investiguen una agressió per motius transfòbics a una jove de 19 anys la tarda d’aquest divendres. La jove, que porta dos mesos vivint a Barcelona, ha denunciat a les xarxes socials que poc després de sortir de casa la van escridassar i insultar. Posteriorment, la van colpejar dues vegades a la cara, va rebre diverses puntades de peu i cops per tot el cos. Es dona la circumstància que l’agressió va coincidir amb el Dia Mundial de la Memòria Transgènere.

La víctima ha informat que “es troba bé”, però que té el llavi trencat i algun blau. A més, assegura que ja “ha pres les mesures pertinents”. Aquest dissabte al matí ha presentat la denúncia als Mossos d’Esquadra.  Per la seva banda, el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha dit que l’Oficina per la No Discriminació està a disposició de la jove. L’alcaldessa, Ada Colau, també ha manifestat el seu rebuig i ha afirmat que “Barcelona no és així. Som una ciutat oberta i orgullosament diversa”.

L’Observatori condemna els fets

L’Oservatori contra l’Homofòbia ha condemnat l’agressió i ha activat els protocols. Encara estan pendents de parlar amb la víctima, però tenen en marxa el dispositiu d’atenció psicològica. 

Com a acció de protesta, fan una crida a la ciutadania a penjar la bandera transgènere dels balcons demà diumenge.